0570 52 11 46 | info@sterinterieurs.nl

Leer Reparatie Saab Interieur

Leer reparatie Saab

Leer is een product wat eigenlijk een levend organisme is en blijft. Als u wilt dat leer mooi en goed blijft heeft dit door de tijd heen voeding nodig. Bijvoorbeeld door middel van leer vet.

Wanneer een leren interieur niet wordt gevoed, of veel in de zon staat, of zelfs met verkeerde middelen wordt schoongemaakt; dan ontstaan er o.a. kleine scheurtjes. Dit noemen wij craquelé (uitspraak; “krakkelee” )
Behalve dat dit opties minder aantrekkelijk is, kan dit zonder gepaste aanpak, door blijven gaan tot er scheuren in het leer zit.

Bij deze Saab interieurs gaan wij grondig te werk. Er vind een complete “reconditionering” plaats.
Door dat wij de onderdelen los voor ons hebben – in plaats van in de auto – kunnen wij ons resultaat wat hoger behalen.

Als eerste wassen wij alle onderdelen grondig met speciale leer – zeep.
Hiermee verwijderen wij het oude vuil van alle jaren. Vervolgens ontvetten wij alles. Dit zodat de vullers, lijmen en verf die wij toepassen goed hecht.
Na het reinigen plakken wij dat af wat niet gespoten moet worden.

Dan repareren wij eventuele schades. Tevens pakken wij de craquelé aan. Dit is nooit voor 100% weg te werken.  Zouden wij dat wel doen dan oogt dat tevens onnatuurlijk.

Vervolgens maken wij de kleur(en) aan op het oog. Wij mengen niet naar recept.  Dit omdat elk interieur, elke kleur door de tijd heen niet meer is zoals de ‘standaard’ kleuren.
Vooral bij oudere of oldtimer interieurs wil men graag dicht bij het origineel blijven.

Na al deze stappen wordt de verf aangebracht met een airbrush. Daar waar nodig met meerdere lagen.
De verf die wij gebruiken blijft niet op het leer liggen maar trekt er – als het waren – in.

Na al deze stappen ronden wij het af met een laatste laag. Een top coat. Dit als bescherming van de verf en tevens een sturing voor de glans – of mattering.