0570 52 11 46 | info@sterinterieurs.nl

Leer Porsche Reconditioneren

Leer Porsche Reconditioneren

Toen wij dit interieur voor het eerst zagen konden wij zien dat het zware tijden had meegemaakt.
Niet alleen was het behoorlijk uitgedroogd, er was tevens al een keer overheen “geverfd”.
Dit was te zien doordat er een glanzend plakkaat bovenop lag, in plaats van dat het meer was samen gesmolten – als het ware – met het leer.

In dit geval zijn wij grondig te werk gegaan. Om er voor te zorgen dat wij overal bij zouden komen – wat de vorige niet had gedaan – hebben wij als eerste alles gedemonteerd.    Alle plastic kappen en bedieningspanelen zijn verwijderd. Vervolgens zijn de rugdelen los gehaald van de zittingen.

Vervolgens zijn wij grondig te werk gegaan met het reinigen. Vooral bij de delen waar er de “verkeerde” verf op zat, hebben wij deze met een oplosmiddel verwijderd. Stukje bij beetje kwam uiteindelijk het originele leer weer te voorschijn.
Dit deden wij om er voor te zorgen dat er een optimale hechting met onze verf zou gaan plaats vinden.

Hierna zijn de reparaties uitgevoerd. De wel aanwezige craquelé (uitspraak; “krakkelee” ) is stukje bij beetje voor een groot deel opgevuld met een vullende en tevens lijmende pasta.
   Her en der zaten ook nog wat schades in het vinyl. Deze zijn door middel van een pasta in combinatie met warmte en structuur matjes gerepareerd.

Na al dit is de kleur aangemaakt. Wij mengen niet naar recept maar op oog.  Dit omdat elk interieur, elke kleur, door de tijd heen niet meer is zoals de ‘standaard’ kleuren.
Van te voren wordt er besproken welke kleur de klant voor ogen heeft.   Vooral bij oudere of oldtimer interieurs wil men graag dicht bij het origineel blijven.

Hierna is de kleur aangebracht in meerdere lagen. Daar waar nodig zijn de nog zichtbare beschadigingen bijgewerkt om het geheel als laatste verflaag een top coat te geven. Dit voor extra bescherming en glans of mattering.

Als laatste is alles weer in elkaar gezet. Met als resultaat wat u op de foto’s ziet.   Iets waar wij trots op zijn.